Загубите на ресторантьорския бизнес в Испания заради въздействието на омикрон варианта на

...
Загубите на ресторантьорския бизнес в Испания заради въздействието на омикрон варианта на
Коментари Харесай

Загубите на ресторантьорите в Испания заради омикрон щама са 1.5 млрд. евро

Загубите на ресторантьорския бизнес в Испания поради въздействието на омикрон разновидността на новия коронавирус могат да доближат до 1.5 милиарда евро. Такова мнение е изразил ръководителят на организацията на предприемачите в бранша Хосе Луис Исуел.

Според него, става дума единствено за анулираните мероприятия, които са били планувани за отбелязване към Рождество. " Сега с рестриктивните мерки, които се вкарват ние пресметнахме, че загубите могат да доближат и до 1.5 милиарда евро ", е отбелязал той.

От началото на пандемията в Испания са разпознати над 5.9 млн. случая на заразяване, като над  89 хиляди пациенти са умряли.

В края на декември миналата година в страната стартира акция по имунизация на популацията. Към момента към 90% от испанците над 12 години към този момент изцяло са имунизирани против ковид.

Темповете на разпространяване на инфекцията в Испания обаче още веднъж са нарастнали. В последните дни в иберийската страна е бил маркиран антирекорд при дневния растеж на инфектираните.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР